ÜST MENÜ

FAO Dünyanın belediye başkanlarına seslendi: küresel taahhütleri yerel gerçekler yapalım

© FAO/ Egypt Mısır’ın Luxor kentinde kadınlar FAO’nun gıda kaybını önleme çalışmaları kapsamında güneşte domates kurutuyor.

© FAO/ Egypt
Mısır’ın Luxor kentinde kadınlar FAO’nun gıda kaybını önleme çalışmaları kapsamında güneşte domates kurutuyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü José Graziano da Silva doğal kaynaklarımızı ve biyolojik çeşitliliği korurken herkese sağlıklı ve besleyici gıda sunabilen gıda sistemlerine acilen ihtiyaç olduğunu söyledi.

New York’taki BM Genel Merkezi’nde BM Genel Kurulu Başkanı María Fernanda Espinosa Garcés ile 19 Şubat tarihinde ev sahipliği yaptığı Küresel Konulardan Yerel Önceliklere isimli etkinlikte konuşan Silva şehirleşmenin hızlandığı zamanımızda, kentlerin küresel sorunlarla karşı karşıya olduğunu çok taraflı çözümler içinse yerel yetkililerle birlikte çalışmaya gerek olduğunu belirtti.

“Küresel taahhütleri yerel gerçeklere” dönüştürmenin önemine işaret eden Silva, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 11’cisi olan Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları’nın diğer hedeflere ulaşmadaki önemine dikkat çekti.

Açlığa Son olan 2’inci hedefin de altını çizen FAO Genel Direktörü, son 3 yılda bir tarafta açlıktan diğer tarafta da obeziteden muzdarip insanların olduğunu belirtti. Obezite özellikle insanların trans yağ, şeker ve tuzu yüksek işlenmiş gıdaları tükettiği şehirlerde daha çok görülüyor.

Silva şehirlerde yaşayanların artık sadece gıda tüketicisi ve kırsaldaki toplulukların gıda üreticisi olarak görülemeyeceklerini ifade etti.

Silva sürdürülebilir kalkınmanın kırsal-kentsel bağların güçlendirilmesi çağrısı yaptığını da sözlerine ekledi.

2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 68’inin şehirlerde yaşaması bekleniyor.

 

,



Tasarım ve Yazılım : BodhiWeb